Széchenyi 2020 pályázat

Kedvezményezett neve: FEHÉR ABLAK Ablakgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

 

Projekt címe: Komplex beruházás megvalósítása, a termelő kapacitás bővítésért a Fehér Ablak Kft-nél

 

A szerződött támogatás összege: 66.940.930 Ft

 

a támogatás mértéke: 45,00 %

 

a projekt tartalmának bemutatása:

A Fehér Ablak Kft. megalakulásáról 1995. március 15-én döntött négy magánszemély, székesfehérvári székhellyel. Az alapítók azóta is a vállalkozás aktív dolgozói. A gyártást Guttamásiban, bérelt ingatlanon kezdtük meg. Az értékesítés központja szintén bérelt irodában, Székesfehérváron volt. Tevékenységünket 1995-ben 5 fővel kezdtük, ez a létszám a folyamatos fejlődés eredményeképpen 2007-ben meghaladta a 150 főt, jelenleg 70 alkalmazottat foglalkoztatunk, az alvállalkozóinkat és viszonteladóinkat is figyelembe véve a Kft. több száz dolgozónak ad munkát.

Cégünk növekedése lehetővé tette, hogy mind a telephely, mind az iroda saját tulajdonba kerüljön. 2004-ben felépült 2500 m2-es gyártócsarnokunk, ahol új, korszerű gépekkel magasabb színvonalon, nagyobb kapacitással, az európai nívónak megfelelő minőségben gyártjuk termékeinket. A szélesebb piaci igények kielégítése érdekében a Fehér Ablak típusú műanyag kültéri nyílászáróinkat három profiltípusból gyártjuk, 5, 6 vagy 7 légkamrás profilrendszerek felhasználásával. Egyes termékeinkre rendelkezünk a Kiváló Építési Termék (KIVÉT) védjegy használatának jogával. A növekvő épületenergetikai követelményeknek megfelelve nyílászáróinkat igény szerint 3 rétegű, fokozott hőszigetelésű üvegek beépítésével is tudjuk gyártani. 2013-ban a termékeink minőségének elismeréseként a Fehér Ablak nyílászáró család létrehozásáért elnyertük a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. Vevőink jobb és hatékonyabb elérése érdekében cégünk az ország egész területén átfogó márkaképviseleti hálózatot épített ki, aktív partnereink száma napjainkban megközelíti az 50-et. Az elmúlt közel tizenöt év alatt a Fehér Ablak Kft. Magyarország egyik legnagyobb külső homlokzati nyílászáró szerkezeteket gyártó cégévé fejlődött. Társaságunk jelenleg napi több mint 600 ablakegység legyártására és beépítésére képes. A folyamatos fejlődés és a minőség-, környezetvédelem- és munkabiztonság iránti elkötelezettség megkövetelte, hogy termékeink teljesítsék a független minősítő szervezetek tanúsítványai által szavatolt megbízhatóságot, ezért 1998-ban bevezettük az ISO 9001, majd 2011-ben az ISO 14001 és MSZ 28001 számú irányítási rendszereket. A Fehér Ablak Kft. fontosnak tartja a folyamatos fejlesztést.

Alapító tagjai vagyunk a MATA (Magyar Ablak- és Ajtógyártók Fejlesztő Tagozata) szervezetének. A Fehér Ablak Kft. neve ma Magyarországon, az építőipar berkein belül jól ismert, amit bizonyít az is, hogy megrendelőink közé nagy beruházó és kivitelező cégek tartoznak. Az utóbbi években az energiaracionalizálási program keretében a panelfelújításokra kiírt közbeszerzési pályázatokon is nagy sikereket értünk el, az árbevételünk meghatározó része származik a piacnak ezen szegmenséből. Az ÉMI (Építőipari Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) 2011-ben, az iparosított technológiával épült lakóházak és társasházak szakkivitelezőinek minősítésére indított eljárásában cégünk mind a magasépítés-, mind az épületgépészet területén a legmagasabb („A” kategória) minősítést szerezte meg, mely révén a jövőben korlátlanul végezhetünk panelfelújítási munkákat. Fémipari üzletág: Telephelyünk, gyártó üzemünk Gúttamásiban, az ablakgyártó bázis területén található. Fizikai létszámunk folyamatosan nőtt, jelenleg 20 fő. Végzettségük általános- és szerkezetlakatos. Dolgozóink döntő többsége jelentős szakmai ismeretekkel-, több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkezik. Gépi és egyéb eszközeink biztosítják azt az alapfeltételt, hogy gyártóüzemünkben kiváló minőségű épületlakatos termékeket, acélszerkezeteket és egyéb lakatos termékeket tudjunk gyártani. A legyártott szerkezeteket a vevői igényeknek megfelelő felületkezeléssel tudjuk ellátni. Cégünk Székesfehérváron is rendelkezik gyártó telephellyel, ahol az ablakgyártáshoz kapcsolódó tevékenységet kívánjuk tovább fejleszteni a jelen beruházással. Termékskálánk rendkívül változatos, mert szinte kizárólag egyedi épületlakatos munkák és egyedi acélszerkezetek gyártásával foglalkozunk. Cégünk az elmúlt évben kezdte el export tevékenységét az ausztriai piac felé, melyet idén tovább erősítettünk így már több tíz millió forint árbevételt értünk el közvetlen export tevékenységünkkel. A jelen projektben bemutatott fejlesztés alapvetően az export piacok fejlesztésére vonatkozóan irányul, az ezen tevékenység végzéséhez szükséges pontosabb eszközök beszerzésére irányul, mely a magasabb minőség elérését támogató tevékenység megvalósítására irányul. A fejlesztés hatására a magasabb minőségi elvárásoknak megfelelő termék export piacon való értékesítése jelentős hozzáadott érték elérését teszi lehetővé, a hazai olcsóbb élőmunka ráfordítással cégünk versenyképessége tovább növekszik. A projekt megvalósítása alapvetően az ágazati fókuszban is bemutatott tevékenység fejlesztésére irányul.

Projektünk keretében érintett tevékenységek:

Eszközbeszerzés: Címkenyomtató, Targonca, Pofesszionális Cisco menedzselhető Switch, Üzemi információs terminálok, Központi felső kategóriás SQL szerver számítógép, Ipari kézi vonalkód olvasó, Professzionális Programmal kompatibilis kézi adatgyűjtő, Szünetmentes tápegység, Vízszintes hegesztő és tisztító gépsor, Kilincshely (és másoló) fúró-maró berendezés, Cisco középkategóriás Router, Golia emelő berendezés, Forgatható asztalos másolómarógép első felszerszámozással, QNAP NAS, Kétfejes daraboló fűrészgép, Kettősgérvágó (4,5 méter vágási hossz).

 

Immateriális javak beszerzése: BCPROD üvegléc, Üzemi általános gép vezérlése, Windows Server Standard 2012 x64 HUN 1pk DSP OEI D, Professzionális alapszoftver műanyag nyílászárókhoz, Beszerzési árak kezelése, árszámítása modul, Visual Window Professional másodlicencek, Professional íves és szegmens szerkezetek modul, Enterprise Vonalkódos termelésirányítás modul, Papírmentes üzem BCPROD alapmodul, Professional Alakos szerkezetek modul, Távoli üzem BCPROD szinkronizálás, BCPROD kiegészítők kezelése, Eladási ártáblázatok és felárak modul, BCPROD szárny, Kiegészítő termékek kezelése modul, BCPROD üvegtárolás, BCPROD tok, BCPROD párosítás, BCPROD üvegezés, Windows Professional 7 SPI 64-bit Hungarian 1pk DS, Vágásoptimalizálás modul.

 

a projekt tervezett befejezésének dátuma: 2016.07.31

 

a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00253