Széchenyi 2020 - GINOP-2.1.8-17-2018-02509

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: FEHÉR ALU Fémszerkezetgyártó és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Korszerű innovatív megmunkálási kapacitás bevezetése a FeherAlu Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 24 447 220 Ft

a támogatás mértéke: 50,00%

a projekt tartalmának bemutatása:

Fehér Alu Kft. a Fehér cégcsoport 1998-ban megalakult vállalata. A cég fő tevékenységi köre az alumínium nyílászáró szerkezetek (ablakok, ajtók, automata ajtók, függönyfalak, üvegtetők, télikertek) tervezése, gyártása és helyszíni beépítése. Cégünk a megalakulása óta dinamikusan fejlődik, nettó árbevételünk 2017-ben már meghaladta az 1,4 milliárd forintot, így a Fehér Alu Kft. az iparág meghatározó vállalkozásai közé tartozik. Az általunk szállított termékek között az összes ismert automatikus működtetésű ajtó is megtalálható (felnyíló, toló, teleszkópos, íves, félköríves, szögben záródó, harmonika és forgó automata ajtók), amelyek automatikája svájci gyártmányú Record vagy Tormax, német gyártmányú Dorma vagy Geze, illetve svéd gyártmányú Besam egyaránt előfordul.

Cégünk a tervezett technológia bevezetésével az alábbi területeken lesz képes előre lépni:

A) a jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás jön létre, vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására lesz képes.

A kiépítésre kerülő technológia lehetővé teszi eddig cégünk által gyártott termékek magasabb minőségűek és pontosabb kialakításúak legyenek A technológia alkalmazásával eddig csak korlátozottan, vagy alvállalkozók bevonásával volt képes a vonatkozó termékek előállítására.

C) a jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan lényegesen módosított, vagy jobb minőségű termék, szolgáltatás jön létre.

A vonatkozó termékek jobb minőségben kerülnek előállítására a technológia és eszközök meghonosítására.

D) jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jön létre.

A beszerzett eszközök:

  • Automata daraboló fűrész (SA 142/35)

A sarokelem és osztóborda bekötő profilok nagy hatékonyságú, gyors és igen méretpontosságú darabolását biztosítja.

Eddig ezt a munkafolyamatot nem automata daraboló fűrésszel végeztük, ebből kifolyólag vagy nagy időigénnyel és nem elhanyagolható százalékarányú selejttel tudtuk ezeket az alkatrészeket biztosítani a szerkezetgyártás további folyamatai számára, vagy alvállalkozót kellett bevonnunk a szükséges alkatrész mennyiség biztosítása érdekében.

  • Kivágó fűrész (AKS 134/65)

Termékeinken belül egyre nagyobb százalékot képviselnek a függönyfalak. A modern építészeti trendeknek megfelelően egyre nagyobb üvegfelületeket kívánnak megvalósítani a beruházók, így egyre nagyobb keresztmetszetű profilokra van szükség. Ezek megmunkálására a meglévő kivágó fűrészünk már nem alkalmas, így bizonyos méret fölött a profilokat alvállalkozóval kell legyártatnunk, ami plusz költséget és időt igényel. Az új géppel ezek a nagyobb keresztmetszetű profilok is megmunkálhatók, ráadásul a korszerűbb technológiájának köszönhetően a kisebb keresztmetszetű profilok is pontosabban és gyorsabban megmunkálhatóak lesznek.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2019.05.31-ig valósult meg.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

a projekt befejezésének dátuma: 2019.05.31

a projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02509