Telephelyfejlesztés 2014

2014.12.17

FEHÉR ALU Kft.

 

Záró Sajtóközlemény         

„Új lakatosipari csarnok építése a FEHÉR ALU Kft-nél”

 

A Fehér Alu Kft. 100.000.000 Ft uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 210.000.000 Ft-os összköltségvetést meghaladó beruházás keretében egy új lakatos üzemcsarnok került kivitelezésre, valamint új munkahelyek is létesültek.

 

A székesfehérvári székhelyű Fehér Alu Kft 1998-ban alakult. Fő tevékenységi köre az alumínium nyílászáró szerkezetek (ablakok, ajtók, automata ajtók, függönyfalak, üvegtetők, télikertek) tervezése, gyártása és helyszíni beépítése. A cég a megalakulástól az építőipart sújtó gazdasági válság kitöréségi dinamikusan fejlődött. A válság negatív hatások ellenére továbbra is az iparág meghatározó vállalkozásai közé tartozik.

 

Az elhúzódó gazdasági válság mellett a diverzifikáció elengedhetetlen, ezért a vállalkozás bővíti tevékenység lakatosszerkezetek és acél tartószerkezetek gyártásával, valamint ezek helyszíni szerelésével.

 

A mostani támogatással egy másik, új gyártócsarnok kivitelezésére került sor, mellyel cég fokozni tudja termelési és raktározási kapacitását. A projekt megvalósításával a jövőben lehetőség nyílik további vevők, valamint újabb megrendelések és munkák megszerzésére.

 

A beruházással a vállalat 12 új munkahelyet teremtett, melyből 1 fő pályakezdő, így a cég dolgozóinak létszáma jelenleg 39 fő.

 

A kivitelezés 2014. április 22-ével kezdődött, a műszaki átadás 2014. december 15-én megtörtént.

A Fehér Alu Kft-ről, valamint a beruházásról további információt a www.feheralu.hu honlapon lehet találni.

 

Kapcsolat:

Herczog Tamás ügyvezető (22/503-120)

feheralu [at] feheralu [dot] hu